Tuesday, April 22, 2014

Mezitím chce James Cole pryč z ulic, kde nikdo nežije a kde se prolínají dimenze, kde je uvězněn, ri


Úvod Film & rihanna at grammys TV Premiéry Chyby ve filmech Recenze Novinky na DVD a Blu-ray Filmové novinky Ceny Herci a herečky Hlášky z filmů Festivaly 2014 Trailery Hudba Koncerty v Praze Koncerty v Brně Hudební rihanna at grammys festivaly 2014 Novinky na CD a DVD Koncerty a turné v ČR Recenze CD a DVD Art & Design Výstavy v Praze Literatura Knižní novinky Literární rihanna at grammys klub Divadlo Soutěže Kalendář akcí
13 nejlepších písní seriálu How I Met Your Mother Zemřel držitel Nobelovy ceny Márquez 10 největších hitů Robbieho rihanna at grammys Williamse 5 filmů se slavnými Beatles 5 zajímavostí o Christianu Baleovi 20 nejlepších momentů z How I Met Your Mother 5 filmů s pozoruhodnými rihanna at grammys detektivy 5 filmů s romskou tematikou 7 nejzajímavějších hudebních párů 5 hudebních momentů letošních Oscarů: U2, Pharrell a další 4 důvody, proč si nenechat ujít show You Me at Six 6 nejočekávanějších hudebních alb měsíce března
Zatím poslední projekt rihanna at grammys českého rapera Jamese Colea je jedna z nejulítlejších věcí, která na tuzemské hiphopové rihanna at grammys scéně vznikla. Desku natočil Cole s přispěním veterána českého rapu Rista Sokolovskeho (a dalších) během letošní mrazivé zimy ve studiu Subworks za necelé dva měsíce. Atmosféra rihanna at grammys tracků i celkového zvuku je futuristicky syrově drsná a právě o tom jsou Halucinace ze třetího patra.
Stačí se kouknout na booklet a je jasné, že se jedná o záležitost stylově odlišnou od současného mainstremového proudu v českém rihanna at grammys rapu. Sám James Cole před vydáním desky avizoval, že se jedná o projekt, nikoli album, což opakuje hned v páté sekundě prvního tracku: Tohle není album, tohle jsou Halucinace z třetího patra , načež následuje bláznivý smích ve stylu Joker z Batmana, který interpret ovládá jako nikdo jiný, o čemž se přesvedčíte v průběhu poslechu desky ještě několikrát. Šílený smích ale není jediný úlet. Celkově je deska prodchnutá rihanna at grammys naprostou fantasmagorií a bláznivé rapové výjevy jdou ruku v ruce se sci-fi rihanna at grammys zvukem, který má jen málo společné s hiphopovým beatem.
Kromě intra je v playlistu 15 pecek a při poslechu se musí člověk chtě nechtě adaptovat na Coleův projev, aby se jím mohl bavit a nezavrhl jej hned u prvního poslechu. Je to docela výkon, ale zvyknul jsem si a stálo to za to. Interpretace světa skrze panoptikum podvědomí Jamese Colea je jako film v režii naklonované příšerky z DNA Davida Lynche, Stanleyho Kubricka a Terryho Gilliama. Nemluvě o tom, že sám James Cole se označuje za psychopata, sociopata a psychického debila, rihanna at grammys před kterým, podle jeho vlastních slov, varuje dokonce Ministerstvo psychické čistoty. Jen aby bylo jasné, co vás čeká.
A jak tedy vnímá svět James Cole ? Jedu na psovi po prérii hvězd , začíná rap v prvním rihanna at grammys tracku Elektrickej proud , který prokládá Cole pro něj typickým zpívaným refrénem. Sekunduje mu u toho Risto, který ale na desce nerapuje jinak, než perverzně, až mě to ani nebavilo. Astronaut Koulien je další z mimozemských výjevů Coulova podvědomí. Odlet do paralelní reality, diamantové moře, rosolové skupenství nebo zkoumání přístrojů na Marsu s Dr. Manhattnem. I další věci jsou živeny futuristickými sci-fi představami. Zelený prášek z planety Krypton (který v roce 2048 bere i Obama a distribuuje ho společnost Bikoulion s.r.o.) v tracku Supermatro nebo o 10 let dříve apokalyptická Vzpoura strojů rihanna at grammys vedená mikrovlnnou troubou, kdy nože v ulicích levitují kynetickou silou a stroje spolu začínají píchat.
Mezitím chce James Cole pryč z ulic, kde nikdo nežije a kde se prolínají dimenze, kde je uvězněn, rihanna at grammys jak ve zlém snu, co točil Lynch a celé je to podbarvené metalovým grifem rihanna at grammys (song Motlitby rihanna at grammys a výstřely) a ve finále se pak zastavuje rihanna at grammys čas, zdi jsou průhledné a z Colea je ryba, která pluje mléčnou dráhou, než se z Halucinací ze třetího patra probouzí a vy pak za zvuku doznívajícího beatů stejnojmenného rihanna at grammys tracku už jen v klidu oddechujete, že tenhle trip je za vámi. (Stejně jako tohle dlouhé souvětí, uf.)
Na desce najdete i odhlečenější témata jako třeba track s názvem rihanna at grammys Milá přivětivá píseň o sraní, kde jsem napočítal okolo 40 nasrat na… ve spojení s nejrůznějšími motivy od Béma přes puding až k modelkám. Zábavná věc, stejně jako další věci včetně Ne ch si ponožky kurvo , kde to bez jistýho nadhledu nezvládnete nebo Jsem hráč o hraní počítačových i videoher, která pobaví všechny kluky, co mají doma Xbox nebo počítač s dobrou grafárnou . Jedna z nejpovedenějších věcí na desce je našlapaná pecka Já chci dál . James Cole v ní prezentuje vše, co umí, v nejlepším slova smyslu. Zpěv, rap, flow, téma, beat i poetickou kvalitu (pro bohemisty epitaf z textu písně v rámečku pod textem haha).
To, že projekt vznikl spontánně a bez větších příprav je znát, ale to neznamená, že se jedná o splácaninu. James Cole nazírá na okolní svět svýma očima a pod lavinou metafor rihanna at grammys a symbolů můžete často najít promyšlené významy, které by vás v podobném rihanna at grammys kontextu nenapadly ani po pytli halucinogenů, ale v jeho podání tak nějak dávají smysl. Tento interpret je výrazná osobnost s obrovským tvůrčím potencionálem a určitě o něm ještě u

No comments:

Post a Comment